На свом YоуТубе каналу објаснила је како Турци припремају многима најдраже јело.
Занимљива је чињеница да га она припрема у тигању, као и то да није мастан као онај из пекаре.
Такође, ако се одлучите да направите бурек по овом рецепту, може бити готов за 15 минута.
Састојци:
Прочитајте још
- коре за питу
- 1 јаје
- 1/3 шољица млека
- 1/3 шољица биљног уља + још за печење
- 200 г фета сира или ситног сира
- 1 кашичица насецканог першуна
Припрема:
Прво добро промешајте сир и першун, а по жељи можете додати и мало моцареле у сир. Умутите јаје па му додајте млеко и биљно уље, додајте мешавину сира и першуна и то све помешајте.
Науљите тигањ па ређајте коре по његовим рубовима тако да до пола прекривају дно тигања. Део припремљеног фила нанесите кашиком преко коре, тј. преко дна тигања. Затим кидајте и гужвајте коре и умачите их у фил, тако да се добро навлаже па распоредите по тигању. Затим преклапајте бурек деловима кора који висе преко ивице тигања и мажите филом. На крају прелијте остатком фила.
Поклопите тигањ и пеците док бурек не порумени па окрените и пеците још мало. Затим га послужите и немојте заборавити на хладан јогурт.
(Крстарица)