На свом YоуТубе каналу објаснила је како Турци припремају многима најдраже јело.

Занимљива је чињеница да га она припрема у тигању, као и то да није мастан као онај из пекаре.

Такође, ако се одлучите да направите бурек по овом рецепту, може бити готов за 15 минута.

Састојци:

  • коре за питу
  • 1 јаје
  • 1/3 шољица млека
  • 1/3 шољица биљног уља + још за печење
  • 200 г фета сира или ситног сира
  • 1 кашичица насецканог першуна

Припрема:

Прво добро промешајте сир и першун, а по жељи можете додати и мало моцареле у сир. Умутите јаје па му додајте млеко и биљно уље, додајте мешавину сира и першуна и то све помешајте.

Науљите тигањ па ређајте коре по његовим рубовима тако да до пола прекривају дно тигања. Део припремљеног фила нанесите кашиком преко коре, тј. преко дна тигања. Затим кидајте и гужвајте коре и умачите их у фил, тако да се добро навлаже па распоредите по тигању. Затим преклапајте бурек деловима кора који висе преко ивице тигања и мажите филом. На крају прелијте остатком фила.

Поклопите тигањ и пеците док бурек не порумени па окрените и пеците још мало. Затим га послужите и немојте заборавити на хладан јогурт.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО