Na svom YouTube kanalu objasnila je kako Turci pripremaju mnogima najdraže jelo.
Zanimljiva je činjenica da ga ona priprema u tiganju, kao i to da nije mastan kao onaj iz pekare.
Takođe, ako se odlučite da napravite burek po ovom receptu, može biti gotov za 15 minuta.
Sastojci:
Pročitajte još
- kore za pitu
- 1 jaje
- 1/3 šoljica mleka
- 1/3 šoljica biljnog ulja + još za pečenje
- 200 g feta sira ili sitnog sira
- 1 kašičica naseckanog peršuna
Priprema:
Prvo dobro promešajte sir i peršun, a po želji možete dodati i malo mocarele u sir. Umutite jaje pa mu dodajte mleko i biljno ulje, dodajte mešavinu sira i peršuna i to sve pomešajte.
Nauljite tiganj pa ređajte kore po njegovim rubovima tako da do pola prekrivaju dno tiganja. Deo pripremljenog fila nanesite kašikom preko kore, tj. preko dna tiganja. Zatim kidajte i gužvajte kore i umačite ih u fil, tako da se dobro navlaže pa rasporedite po tiganju. Zatim preklapajte burek delovima kora koji vise preko ivice tiganja i mažite filom. Na kraju prelijte ostatkom fila.
Poklopite tiganj i pecite dok burek ne porumeni pa okrenite i pecite još malo. Zatim ga poslužite i nemojte zaboraviti na hladan jogurt.
(Krstarica)