Бресквице су старински колач које су правиле наше баке. само оне су знале тајну мекоће теста и савршенство фила. Ови колачи се веома брзо праве, а примораће вас да се заљубите у њих. 

Потребно је: 

За тесто:

  • 2 јаја
  • 200 г шећера
  • 200 мл уља
  • 500 г брашна
  • 1 прашак за пециво

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Silvana's Kitchen

 

За надев:

  • џем

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте јаја, шећер, уље, брашно и прашак за пециво. Замесите глатко тесто па од њега обликујте мале куглице. Пеците док не добију златну боју, у рерни загрејаној на 180 степени. Прохлађене бресквице издубите па напуните џемом. На крају их ваљајте у обојени шећер.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Silvana's Kitchen

 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Silvana's Kitchen

 

 

БОНУС ВИДЕО: