Бресквице су старински колач које су правиле наше баке. само оне су знале тајну мекоће теста и савршенство фила. Ови колачи се веома брзо праве, а примораће вас да се заљубите у њих.
Потребно је:
За тесто:
- 2 јаја
- 200 г шећера
- 200 мл уља
- 500 г брашна
- 1 прашак за пециво
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Silvana's Kitchen
За надев:
- џем
Припрема:
Прочитајте још
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте јаја, шећер, уље, брашно и прашак за пециво. Замесите глатко тесто па од њега обликујте мале куглице. Пеците док не добију златну боју, у рерни загрејаној на 180 степени. Прохлађене бресквице издубите па напуните џемом. На крају их ваљајте у обојени шећер.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Silvana's Kitchen
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Silvana's Kitchen