Breskvice su starinski kolač koje su pravile naše bake. samo one su znale tajnu mekoće testa i savršenstvo fila. Ovi kolači se veoma brzo prave, a primoraće vas da se zaljubite u njih.
Potrebno je:
Za testo:
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 200 ml ulja
- 500 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Foto: Printskrin/Jutjub/Silvana's Kitchen
Za nadev:
- džem
Priprema:
Pročitajte još
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, šećer, ulje, brašno i prašak za pecivo. Zamesite glatko testo pa od njega oblikujte male kuglice. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađene breskvice izdubite pa napunite džemom. Na kraju ih valjajte u obojeni šećer.
Foto: Printskrin/Jutjub/Silvana's Kitchen
Foto: Printskrin/Jutjub/Silvana's Kitchen