Breskvice su starinski kolač koje su pravile naše bake. samo one su znale tajnu mekoće testa i savršenstvo fila. Ovi kolači se veoma brzo prave, a primoraće vas da se zaljubite u njih. 

Potrebno je: 

Za testo:

  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 500 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Foto: Printskrin/Jutjub/Silvana's Kitchen

 

Za nadev:

  • džem

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, šećer, ulje, brašno i prašak za pecivo. Zamesite glatko testo pa od njega oblikujte male kuglice. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađene breskvice izdubite pa napunite džemom. Na kraju ih valjajte u obojeni šećer.

Foto: Printskrin/Jutjub/Silvana's Kitchen

 

Foto: Printskrin/Jutjub/Silvana's Kitchen

 

 

BONUS VIDEO: