У овај рецепт се наравно може додати и месо. У сваком случају, за шта год да се определите, нећете погрешити. Паприкаш  је неодољиво укусан, паприка му даје укус који ћете дуго памтити. Верујете, пожелећете поново да га спремите. Идеалан је и за породична окупљања током поста. Врло брзо се спрема, а потребно је мало састојака. 

Потребни састојци:

  • 1/2 кг кромпира
  • 1/2 кг црног лука
  • 2 шаргарепе
  • 4 меснате паприке
  • 1 веза першуна
  • 2 кашике сувог зачина
  • 2 кашике брашна
  • млевена паприка
  • со

Начин припреме:

Потребно је да ољуштите и оперете кромпир, исечете на коцке, па налијте водом да огрезну. После тога ставите исецкани црни лук, шаргарепу, паприке и све скувати. Брашно и млевену паприку размутите у мало воде и умешајте у јело. Додајте зачин и со по укусу, па склоните са шпорета и додајте везу ситно сецканог першуна.

Фото: Јутјуб принтскрин/Bakina kuhinja

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: