У овај рецепт се наравно може додати и месо. У сваком случају, за шта год да се определите, нећете погрешити. Паприкаш је неодољиво укусан, паприка му даје укус који ћете дуго памтити. Верујете, пожелећете поново да га спремите. Идеалан је и за породична окупљања током поста. Врло брзо се спрема, а потребно је мало састојака.
Потребни састојци:
- 1/2 кг кромпира
- 1/2 кг црног лука
- 2 шаргарепе
- 4 меснате паприке
- 1 веза першуна
- 2 кашике сувог зачина
- 2 кашике брашна
- млевена паприка
- со
Начин припреме:
Потребно је да ољуштите и оперете кромпир, исечете на коцке, па налијте водом да огрезну. После тога ставите исецкани црни лук, шаргарепу, паприке и све скувати. Брашно и млевену паприку размутите у мало воде и умешајте у јело. Додајте зачин и со по укусу, па склоните са шпорета и додајте везу ситно сецканог першуна.
Фото: Јутјуб принтскрин/Bakina kuhinja
Прочитајте још
(Трпеза)