U ovaj recept se naravno može dodati i meso. U svakom slučaju, za šta god da se opredelite, nećete pogrešiti. Paprikaš je neodoljivo ukusan, paprika mu daje ukus koji ćete dugo pamtiti. Verujete, poželećete ponovo da ga spremite. Idealan je i za porodična okupljanja tokom posta. Vrlo brzo se sprema, a potrebno je malo sastojaka.
Potrebni sastojci:
- 1/2 kg krompira
- 1/2 kg crnog luka
- 2 šargarepe
- 4 mesnate paprike
- 1 veza peršuna
- 2 kašike suvog začina
- 2 kašike brašna
- mlevena paprika
- so
Način pripreme:
Potrebno je da oljuštite i operete krompir, isečete na kocke, pa nalijte vodom da ogreznu. Posle toga stavite iseckani crni luk, šargarepu, paprike i sve skuvati. Brašno i mlevenu papriku razmutite u malo vode i umešajte u jelo. Dodajte začin i so po ukusu, pa sklonite sa šporeta i dodajte vezu sitno seckanog peršuna.
Foto: Jutjub printskrin/Bakina kuhinja
Pročitajte još
(Trpeza)