U ovaj recept se naravno može dodati i meso. U svakom slučaju, za šta god da se opredelite, nećete pogrešiti. Paprikaš  je neodoljivo ukusan, paprika mu daje ukus koji ćete dugo pamtiti. Verujete, poželećete ponovo da ga spremite. Idealan je i za porodična okupljanja tokom posta. Vrlo brzo se sprema, a potrebno je malo sastojaka. 

Potrebni sastojci:

  • 1/2 kg krompira
  • 1/2 kg crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 4 mesnate paprike
  • 1 veza peršuna
  • 2 kašike suvog začina
  • 2 kašike brašna
  • mlevena paprika
  • so

Način pripreme:

Potrebno je da oljuštite i operete krompir, isečete na kocke, pa nalijte vodom da ogreznu. Posle toga stavite iseckani crni luk, šargarepu, paprike i sve skuvati. Brašno i mlevenu papriku razmutite u malo vode i umešajte u jelo. Dodajte začin i so po ukusu, pa sklonite sa šporeta i dodajte vezu sitno seckanog peršuna.

Foto: Jutjub printskrin/Bakina kuhinja

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: