Ова изливена пита је феноменална за сваки оброк, једнако је укусна, топла и хладна, можете је послужити и гостима. Врло брзо и једноставно се прави. 

Фил:

  • 2 конзерве сардина
  • 2 главице црног лука
  • 2 парадајза
  • Влашац, першун, со и бибер – по укусу

Тесто:

  • 4 цела јајета
  • пола кашике соли
  • 120 мл уља из сардина
  • 120 мл обичног уља 
  • 600 мл млека
  • 400 г пшеничног брашна 
  • 1 кашика прашка за пециво

Идеално је код ове пите то што су састојци врло једноставни, не месе се, а богат фил од сардина, лука и парадајза даје јој посебан шмек.

Ако желите да пита буде још ваздушастија, додајте у тесто 1 кашику киселе павлаке или јогурта.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Coolinarika

 

Исецкајте црни лук, парадајз, першун и влашац, па их помешајте у једној чинији. Посолите и побиберите по укусу.

У другој чинији умутите јаја са сољу, додајте оба уља и млеко, па постепено умешајте брашно и прашак за пециво. Мешајте док не добијете глатку смесу без грудвица.

Сардине оцедите од уља и благо изгњечите виљушком.

У плех (30x20 цм) обложен папиром за печење сипајте половину теста. Распоредите сардине равномерно преко теста. Преко сардина ставите половину мешавине од поврћа. Прелијте остатком теста, па одозго додајте остатак поврћа. Пеците у унапред загрејаној рерни на 200°Ц око 35–40 минута, док не порумени. Оставите да се прохлади, па сеците на коцке.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Coolinarika

 

(Мондо) 

БОНУС ВИДЕО: