Ипак, Жељко је једном приликом решио да јавно проговори о сарадњи са покојном певачицом и открије тајну коју је чувао 14 година.

Фото: Архива Новости

 

 

Наиме, давне 2009. године Ксенија и Жељко гостовали су заједно у једној емисији где је певачица промовисала свој нови албум, а тада су открили да су снимили дует због ког су веома узбуђени.

- Песма је темпераментна и текст је интересантан. И ту негде, када сам је отпевао и када сам чуо, готово цео аранжман, у томе сам чуо некога као што је Ксенија Пајчин. Веровала или не. Неспојиво, можда до сада. Позвао сам Ксенију, она је дошла у студио, чула је, то се њој свидело, отпевала је своју деоницу и испала је једна веома интересантна песма. Нажалост, нисмо стигли да је измиксамо до ове емисије, зато што наш драги сниматељ се није нешто добро осећао ових дана. Али сигурно је да ће то у најскоријој будућности бити негде премијерно изведено. Дакле, нећу рећи да је то дуетска песма Жељко Шашић и Ксенија Пајчин, али ћу рећи да је то изузетан спој. Жестока је и темперамента - описивао је Шашић песму којом је био импресиониран, а онда је и Ксенија рекла да једва чека да песма угледа светлост дана, не откривајући детаље о самој нумери.

Фото: Архива Новости

 

 

Међутим, ова песма, која је требало да представља круну њиховог пријатељства, никада није објављена, а Жељко је више од једне деценије касније проговорио о њиховој сарадњи, откривши због чега ова песма никада није угледала светлост дана.

Фото: В. Данилов

 

 

- То је била чврста и модерна мелодија, где, углавном, ја певам, а био је један део који је страшно одговарао Ксенијиној енергији. Било је на неколико језика и она је реповала на шпанском и енглеском. Тај тонски запис је остао у једном студију, то постоји у архиви, али никад нисмо објавили све то. То смо снимали неколико година пре њене везе са проблематичним дечком. Спот смо такође хтели да направимо, али, нажалост, нисмо то све реализовали. Знате како, певачи сниме масу песама, али не објаве све. Можда се то ископа и објави једног дана, нисам размишљао о томе - открио је Шашић прошле године за "Српски телеграф" тајну чувану 14 година.