Певачица Гоца Тржан након порођаја се угојила 10 килограма, а својевремено је открила како је успела да смрша.

Гоца је потражила помоћ нутриционисте од ког је добила тачан јеловник ког се придржавала и успела да изгуби вишак килограма.

Јеловник за први дан

Доручак: чиа пудинг са боровницом и кокосом.

Потребно је: 30 г чиа семенки, 30 г овсених пахуљица, 120 мл бадемовог или крављег млека, 1 супена кашика љуспица кокоса, ½ шоље замрзнутих боровница.

Припрема: помешати пахуљице, чиа семенке и млеко, ставити да одстоје 10 мин, па додати боровнице, кокос и стевију.

Фото: АТА имагес/Ф. С.

 

Ручак: кремаста туњевина: 1 конзерва (150г ) туњевине у саламури, салата са орасима.

Вечера: уролана ћурећа прса - 6 листова ћурећих прса -50 г (најбоље је испећи ћуреће бело месо у рерни па сећи танке шните), 50 г крем сира и 20 г празилука, и салата.

Јеловник за други дан

Доручак: кето чоколадни пудинг

Потребно је: ½ авокада, ½ супене кашике кокосовог уља/путера, 2 супене кашике какао праха, 1 чаша органског незаслађеног бадемовог млека, 2-3 супене кашике протеина по избору.

Припрема: састојке сипати у чинију и добро помешати.

Ручак: сланина и кељ(или купус).

Потребно је: 4 комада сланине, 4 шоље исецканог кеља/купуса, 2 супене кашике сенфа, со, бибер.

Припрема: пропржити комаде сланине, извадити их, па у истом тигању пржити исецкан купус или кељ. Зачинити купус, служити са сланином на врху.

Вечера: плави патлиџан и тиквице са моцарелом.

Дан 3

Доручак: зелени смути

Потребно је: 1 шоља органског кокосовог млека, ¼ шоље натопљеног индијског ораха, ½ авокадо, ½ велика шака спанаћа, сок од пола лимуна, ванила екстракт, стевија.

Припрема: добро измешати састојке.

Ручак: стејк салата (за 4 порције).

Потребно је: 150-170 г бифтека свежег, ½ чена белог лука, ½ кашике маслиновог уља, хималајска со, чили, прах, кумин, 1 шоља исецкане зелене салате, ¼ шоље исецкане слатке паприке, листови коријандера, 1 кашика лимуновог сока, 1 кашика маслиновог уља, 1 кашика сенфа.

Вечера: супа од тиквица и куркуме.

Фото: АТА имагес/Ф. С.

 

Дан 4

Доручак: крем од чоколаде и малина

Потребно је: ¼ шоље замрзнутих органских малина, 1 конзерва кокосовог крема (пуномасно кокосово млеко), 1,5 супена кашика какао праха, 2-3 супене кашике протеина по избору, стевија по укусу.

Ручак: лосос у листовима зелене салате - 1/2 грилованог филета лососа, 1/4 шоље исецканог краставца, 1/4 шоље изренданог целера, 2 кашице исецканог лука, 1 шоља исецкане зелене салате, 1/2 парадајза средње величине, 2 кашике свежег босиљка, 1 кашика маслиновог уља, 2 кашике лимуновог сока, 1/2 кашичице белог лука у праху, 1 кашика сенфа, хималајска со, свеже млевен црни бибер, 1 шоља јогурта.

Вечера: салата са куваним јајима и комад протеинског хлеба* припремљеног од бадемовог брашна

Фото: АТА имагес

 

Потребно је: 1 шоља исецкане зелене салате, 1 шоља микса младог спанаћа и руколе, 2 мала парадајза, 1 тврдо кувано јаје, 1 кашика маслиновог уља, 2 кашике лимуновог сока, комад протеинског хлеба.

Припрема: уситнити састојке и измешати их.

Дан 5

Доручак: чиа чоколадни пудинг

Ручак: салата Калифорнија

Вечера: тортиље од кокосовог брашна са поврћем

(Блиц жена)

БОНУС ВИДЕО: