- Нешто не волимо те морске плодове и мој другар Горан и ја дошли смо на идеју да испечемо јагње и да понесемо – па шта буде, буде - прича кроз смех Александар, који је многе одушевио својим потезом.
Јагње испечено у Куршумлији Александар и Горан умотали су у стреч фолију, ставили у гепек и запутили се у Пефкохори, без сецкања и паковања по порцијама.
- Испекли смо га, скинули са ражња, охладили, увили у фолију, ставили у гепек, убацили ствари и гас! Па ако нам га неко узме, узме. И тако је цело јагње стигло право у апартман - каже Александар.
На балкону апартмана јагње је раскомадано, а месо сложено у овал – и тако пријатељи седам дана нису морали да брину о томе шта ће имати за ручак. Пун овал меса, без кости, домаће, из Куршумлије. Ипак, није свима било до весеља.
Прочитајте још
- Жене су већ пети дан почеле да кукају – 'немој више јагње!' - кроз смех признаје Милетић.
Али, јагњетина није усрећила само Александар и Горана. Једног дана отишли су на излет бродићем. Домаћини су за ручак сервирали овал са мини бургерима, али Александар није био одушевљен:
- Оно мало, једном да угризеш. Ни за залогај, једва се види... Рекао сам другару – отварај фрижидер! Извадимо два овала јагњећег печења, послужимо људе. Уз то – лепа мека домаћа ракија. Људи се одушевили с нама. Оне бургере нико није ни пипнуо!
На друштвеним мрежама Милетић је одавно стекао статус "легенде из Куршумлије", а коментари на његову објаву не престају да стижу.