Пилеће бело месо у сосу од павлаке и сира је једно од најсочинијх начина да се спреми: 

Потребно је: 

  • по жељи пилеће бело месо
  • 2 дл млека
  • 1 дл воде
  • 200 мл павлаке
  • пар кашика сира
  • 2 кашике брашна
  • бибер
  • суви биљни зачин
  • уље
  • 3-4 чена белог лука

Припрема:

Бело месо исеците на траке па додајте зачине, ситно сецкан лук и мало уља. Оставите у фрижидеру да мало одстоји. Сипајте уље у тигањ па ставите месо и пржите га све док не порумени. Извадите месо у тањир а уљу у коме се пржило додајте брашно и пржите уз мешање, сипајте воду и млеко, додајте павлаку и сир и пустите да се крчка. Опет вратите месо у тигањ да упије сос, зачините и пустите да се још мало кува.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: