Пилеће бело месо у сосу од павлаке и сира је једно од најсочинијх начина да се спреми:
Потребно је:
- по жељи пилеће бело месо
- 2 дл млека
- 1 дл воде
- 200 мл павлаке
- пар кашика сира
- 2 кашике брашна
- бибер
- суви биљни зачин
- уље
- 3-4 чена белог лука
Припрема:
Бело месо исеците на траке па додајте зачине, ситно сецкан лук и мало уља. Оставите у фрижидеру да мало одстоји. Сипајте уље у тигањ па ставите месо и пржите га све док не порумени. Извадите месо у тањир а уљу у коме се пржило додајте брашно и пржите уз мешање, сипајте воду и млеко, додајте павлаку и сир и пустите да се крчка. Опет вратите месо у тигањ да упије сос, зачините и пустите да се још мало кува.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)