Јурић наводи да се Алексин нестанак догодио у потпуно другачијим околностима у односу на Матеја Периша. Он такође апелује на грађане да се јаве уколико поседују неку информацију.

- Алекса је нестао два дана раније. Његов нестанак је пријављен 28. децембра. Морам да кажем да је мајка та која је пријавила нестанак јер је потпуно безазлено изгледао његов нестанак од куће. Међутим, испоставило се да је то било све мање безазлено. Више од 20 дана трагамо за Алексом. Он је једно примерно дете без неки проблема у понашању. Показало се да многи млади људи нестају без икаквог разлога, тачније, ми те разлоге не препознајемо. Када је отишао рекао је да иде у иностранство и да не жели више да буде ту. Од тада му се губи сваки траг. Ако гледаш ово Алекса, твоја мајка је у веома тешкој психичкој ситуацији тренутно, молим те, врати се, јер изузетно пати што тебе нема - рекао је оснивач фондације "Тијана Јурич" Игор Јурић.

Он сматра да не треба искључити опцију да је постојало неко врбовање јер је Алекса био снажно везан за игрице и друштвене мреже.

- Алекса је био изузетно везан за рачунар и за друштвене везе. Данас смо често жртва уцена па и трговине људима и да не треба да искључимо ни једну могућност. Значи могуће да је био у контакту преко друштвених мрежа са људима који су га врбовали. Мајка је и навела да је имао одређену комуникацију на Инстаграму која је по њој била мало чудна и да постоји могућност да је управо то разлог његовог нестанка - сматра Јурић.

Сестра несталог младића Дијана раније је изјавила да он раније није одлазио од куће, те да нема друштво са којим би могао да нестане.

- Последњег га је видела ујутру мајка, 28. децембра, кад је кренула на посао. Алекса нигде није радио. Јако је повучен и миран. Уопште не излази у кафиће и дискотеке. Углавном је код куће. Игра игрице и има виртуелне пријатеље - истакла је његова сестра Дијана

 

Алекса Станковић нестао је 28. децембра, а на себи је имао црну јакну и гардеробу.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".