Многи обожавају овај рецепт јер је сасвим традиционалан и природан, а може се конзумирати и самостало, као намаз на хлебу. 

Потребно је: 

  • 10 кг меснате црвене паприке
  • 500 мл уља
  • 3 кашике соли
  • 3 кашике сирћета
  • 3 љуте папричице

Припрема:

Испеците паприке на плотни или у рерни. Онда их ставите у велку шерпу и покријте. Пажљиво их ољуштите када се прохладе, па им одстраните семенке и петељке. Оставите пулпу паприке да се добро оцеди преко ноћи. Самељите их у сецку. Загрејте део уља у великом лонцу па додајте млевену паприку. Мешајте 2 до 3 сата на средњој ватри, док се смеса не згусне и почне да "пуцкета". Током пржења се постепено додајте уље. Затим посолите, и додајте сирће, као и млевену љуту папричицу. Сипајте врућ ајвар у стерилисане тегле, па сваку поравнајте кашиком и прелијте слојем уља. 

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: