Идеална је као доручак или брзинска вечера. Домаћице је сервирају чак и на славама. Да би ужитак био лепши, можете је јести са јогуртом или киселим млеком.
Потребни састојци:
- 500 г кора за питу
- 4 јајета
- пола л јогурта
- 2 дл уља
- 2 дл киселе воде
- 1 кашичица соли
- 1 кесица прашка за пециво
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени, У једној посуди умутите јаја, јогурт, уље, киселу воду, со и прашак за пециво. Одвојите коре па једну ставите у подмазан плех, Другу оставите са стране за прекривање гибанице. Одвојите 1 дл од умућене смесе. Преостале коре згужвајте у смесу па поређајте у плех. Онда прекријте остављеном кором па је премажите остављеним филом. Пеците гибаницу док не порумени, у рерни загрејаној на 200 степени.
Фото: Јутјуб принтскрин / дацинаа кухиња
(Трпеза)