Ово слатко је слатко попут меда, идеално је за палачинке са орасима или чак самостално може да се једе на кришки хлеба. 

Потребни састојци: 

  • 1 кг зреле диње (очишћене)
  • 200 г шећера
  • 1 лимета (сок и кора)
  • 1 кашичица ренданог свежег ђумбира

Припрема:

Дињу исеците на коцкице. Ставите дињу, шећер, сок и кору од лимете, те рендани ђумбир у шерпу. Кувајте на лаганој ватри док се диња не распадне и смеса згусне. Сипајте врући џем у стерилизоване тегле и затворите.

фото: Принтскрин/Јутјуб/Serpica Recepti

 

фото: Принтскрин/Јутјуб/Serpica Recepti

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: