Ово поврће је толико једноставно за припрему, а уколико се користе прави зачини, могу "заменити" месо, нарочито у јеловнику за вегане или за време поста. 

Неким домаћицама не полази за руком да спреме поховане тиквице, али када прочитају овај рецепт, спремаће их увек:  

Потребни састојци: 

  • 2 средње тиквице
  • 1 јаје
  • 2 кашике брашна
  • со
  • бибер по укусу
  • бели лук у праху
  • уље за пржење

Припрема:

Оперите тиквице, па их нарендајте и посолите. Онда их оставите да пусте воду, па их добро оцедите. Додајте јаје, брашно, бибер и зачине по жељи. Промешајте све добро. Стављајте смесу и пржите по 2-3 минута са сваке стране. Оставите на папирном убрусу да се оцеде од вишка масноће.

Фото: Профимедиа

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: