Ово поврће је толико једноставно за припрему, а уколико се користе прави зачини, могу "заменити" месо, нарочито у јеловнику за вегане или за време поста.
Неким домаћицама не полази за руком да спреме поховане тиквице, али када прочитају овај рецепт, спремаће их увек:
Потребни састојци:
- 2 средње тиквице
- 1 јаје
- 2 кашике брашна
- со
- бибер по укусу
- бели лук у праху
- уље за пржење
Припрема:
Оперите тиквице, па их нарендајте и посолите. Онда их оставите да пусте воду, па их добро оцедите. Додајте јаје, брашно, бибер и зачине по жељи. Промешајте све добро. Стављајте смесу и пржите по 2-3 минута са сваке стране. Оставите на папирном убрусу да се оцеде од вишка масноће.
Прочитајте још
Фото: Профимедиа
(Трпеза)