Медењаци се могу правити и у посној варијанти која је једнако укусна као и мрсна. Ово је старинска варијанта коју су спремале наше прабаке. 

Потребни састојци: 

  • 140 г меда 
  • 9 кашика шећера
  • 500 г брашна
  • 4 жуманца
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1 кесица цимета
  • 1 лимун

Припрема:

Рерну загрејте на 170 степени. У шерпи помешајте мед са шећером, па ставите на ринглу да проври. Онда скините са рингле па додајте брашно и варјачом добро сједините варјачом, па пустите да се прохлади. У једној посуди умутите жуманца са прашком за пециво, па додајте цимет и лимунов сок.Нарендајте лимунову корицу и додајте у смесу. Затим све добро умесите. Модлом вадите медењаке па их ређајте у плех обложен пек папиром. Засеците сваки медењак ножем по површини. Пеците медењаке око 15 минута, у рерни загрејаној на 170 степени.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: