Medenjaci se mogu praviti i u posnoj varijanti koja je jednako ukusna kao i mrsna. Ovo je starinska varijanta koju su spremale naše prabake.
Potrebni sastojci:
- 140 g meda
- 9 kašika šećera
- 500 g brašna
- 4 žumanca
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica cimeta
- 1 limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U šerpi pomešajte med sa šećerom, pa stavite na ringlu da provri. Onda skinite sa ringle pa dodajte brašno i varjačom dobro sjedinite varjačom, pa pustite da se prohladi. U jednoj posudi umutite žumanca sa praškom za pecivo, pa dodajte cimet i limunov sok.Narendajte limunovu koricu i dodajte u smesu. Zatim sve dobro umesite. Modlom vadite medenjake pa ih ređajte u pleh obložen pek papirom. Zasecite svaki medenjak nožem po površini. Pecite medenjake oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.
Foto: Profimedia
(Trpeza)