Medenjaci se mogu praviti i u posnoj varijanti koja je jednako ukusna kao i mrsna. Ovo je starinska varijanta koju su spremale naše prabake. 

Potrebni sastojci: 

  • 140 g meda 
  • 9 kašika šećera
  • 500 g brašna
  • 4 žumanca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica cimeta
  • 1 limun

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. U šerpi pomešajte med sa šećerom, pa stavite na ringlu da provri. Onda skinite sa ringle pa dodajte brašno i varjačom dobro sjedinite varjačom, pa pustite da se prohladi. U jednoj posudi umutite žumanca sa praškom za pecivo, pa dodajte cimet i limunov sok.Narendajte limunovu koricu i dodajte u smesu. Zatim sve dobro umesite. Modlom vadite medenjake pa ih ređajte u pleh obložen pek papirom. Zasecite svaki medenjak nožem po površini. Pecite medenjake oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.

Foto: Profimedia

 

(Trpeza)

BONUS VIDEO: