Ovo povrće je toliko jednostavno za pripremu, a ukoliko se koriste pravi začini, mogu "zameniti" meso, naročito u jelovniku za vegane ili za vreme posta.
Nekim domaćicama ne polazi za rukom da spreme pohovane tikvice, ali kada pročitaju ovaj recept, spremaće ih uvek:
Potrebni sastojci:
- 2 srednje tikvice
- 1 jaje
- 2 kašike brašna
- so
- biber po ukusu
- beli luk u prahu
- ulje za prženje
Priprema:
Operite tikvice, pa ih narendajte i posolite. Onda ih ostavite da puste vodu, pa ih dobro ocedite. Dodajte jaje, brašno, biber i začine po želji. Promešajte sve dobro. Stavljajte smesu i pržite po 2-3 minuta sa svake strane. Ostavite na papirnom ubrusu da se ocede od viška masnoće.
Pročitajte još
Foto: Profimedia
(Trpeza)