Ovo povrće je toliko jednostavno za pripremu, a ukoliko se koriste pravi začini, mogu "zameniti" meso, naročito u jelovniku za vegane ili za vreme posta. 

Nekim domaćicama ne polazi za rukom da spreme pohovane tikvice, ali kada pročitaju ovaj recept, spremaće ih uvek:  

Potrebni sastojci: 

  • 2 srednje tikvice
  • 1 jaje
  • 2 kašike brašna
  • so
  • biber po ukusu
  • beli luk u prahu
  • ulje za prženje

Priprema:

Operite tikvice, pa ih narendajte i posolite. Onda ih ostavite da puste vodu, pa ih dobro ocedite. Dodajte jaje, brašno, biber i začine po želji. Promešajte sve dobro. Stavljajte smesu i pržite po 2-3 minuta sa svake strane. Ostavite na papirnom ubrusu da se ocede od viška masnoće.

Foto: Profimedia

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: