Толико су меке и топле да се топе у устима, још ако додате сецкану шунку или сланиницу. 

Потребно је: 

  • 500 г макарона
  • 500 г јачег сира
  • 5 јаја
  • 170 мл млека
  • мало уља
  • мало соли

Припрема:

Рерну загрејте на 220 степени. Макароне кувајте десетак минута у посољеној води, по упутству са кесице. Јаја умутите па додајте изгњечен сир, млеко, 3 кашике уља и мало посолите. Помешајте са процеђеним макаронама. Све добро промешајте. Плех обложите папиром за печење па сипајте припремљене макароне. Пеците пола сата у рерни загрејаној на 200 степени, па запеците пред крај.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: