Ову штрудлу су правиле наше баке, а тај традиционални рецепт је окупљао породицу. 

Потребни састојци: 

  • 2 јаја 
  • 600 г брашна
  • 40 г квасца
  • 100 мл уља
  • 150 мл млека
  • 2 кашике шећера
  • 1 кесица ванилиног шећера
  • пола кашичице соли
  • 500 г вишања
  • 5 кашика шећера

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени.Оцедите вишње од сока, па додајте шећер и измешајте. Квасац размутите са шећером и брашном у топлом млеку, па оставите 10 ак минута да се активира. Онда ставите у велику посуду, па додајте ванилин шећер, уље, јаја, половину брашна. Месите док не постане глатко тесто. Покријте крпом и оставите пола сата да нарасте.Онда премесите, па га поделите на три или два дела.Оклагијом разваљајте у облик правоугаоника. Нанесите фил по целој површини, па умотајте без јаког притискања. Ређајте штрудле на плех обложен пек папиром. Оставите тако 20 минута да нарасту. Пеците док не порумене, у рерни загрејаној на 200 степени.Сеците прохлађене штрудле. 

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза)

 

БОНУС ВИДЕО: