Ову штрудлу су правиле наше баке, а тај традиционални рецепт је окупљао породицу.
Потребни састојци:
- 2 јаја
- 600 г брашна
- 40 г квасца
- 100 мл уља
- 150 мл млека
- 2 кашике шећера
- 1 кесица ванилиног шећера
- пола кашичице соли
- 500 г вишања
- 5 кашика шећера
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени.Оцедите вишње од сока, па додајте шећер и измешајте. Квасац размутите са шећером и брашном у топлом млеку, па оставите 10 ак минута да се активира. Онда ставите у велику посуду, па додајте ванилин шећер, уље, јаја, половину брашна. Месите док не постане глатко тесто. Покријте крпом и оставите пола сата да нарасте.Онда премесите, па га поделите на три или два дела.Оклагијом разваљајте у облик правоугаоника. Нанесите фил по целој површини, па умотајте без јаког притискања. Ређајте штрудле на плех обложен пек папиром. Оставите тако 20 минута да нарасту. Пеците док не порумене, у рерни загрејаној на 200 степени.Сеците прохлађене штрудле.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)
Прочитајте још