Разлика код спремања овог пребранца је у неколико састојака, а као прилог можете додати било коју салату по избору.
Потребно је:
- 500 г белог пасуља
- 4-5 главица црног лука
- 2-3 чена белог лука
- 2 листа ловора
- 2 кашике млевене зачинске паприке
- 1 кашичица туцане љуте паприке
- 100 мл уља
- со и бибер по укусу
- љута папричица
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Преко ноћи пасуљ потопите у воду. Сутрадан га исперите и кувајте 15минута. Проспите прву воду па налијте нову и кувајте са ловоровим листовима све док не омекша. Затим процедите пасуљ. Исеците црни лук на ребарца, а бели ситно. Пропржите ситно сецкан црни лук на тихој ватри.Онда додајте бели лук, млевену зачинску паприку, со, бибер и по жељи туцану љуту паприку. Промешајте. Ставите слој пасуља па слој прженог лука у ватросталну посуду. Ређајте све док не утрошите сав материјал, па завршите слојем пасуља. Сбе прелијте са водом у којој се кувао пасуљ. Пеците око сат времена, у рерни загрејаној на 180 степени. Потом скините фолију и пеците још пола сата, у рерни загрејаној на 200 степени.
Фото: Профимедиа, Танјуг/АП
(Трпеза)