Разлика код спремања овог пребранца је у неколико састојака, а као прилог можете додати било коју салату по избору. 

Потребно је:

  • 500 г белог пасуља
  • 4-5 главица црног лука
  • 2-3 чена белог лука
  • 2 листа ловора
  • 2 кашике млевене зачинске паприке
  • 1 кашичица туцане љуте паприке 
  • 100 мл уља
  • со и бибер по укусу
  • љута папричица

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. Преко ноћи пасуљ потопите у воду. Сутрадан га исперите и кувајте 15минута. Проспите прву воду па налијте нову и кувајте са ловоровим листовима све док не омекша. Затим процедите пасуљ. Исеците црни лук на ребарца, а бели ситно. Пропржите ситно сецкан црни лук на тихој ватри.Онда додајте бели лук, млевену зачинску паприку, со, бибер и по жељи туцану љуту паприку. Промешајте. Ставите слој пасуља па слој прженог лука у ватросталну посуду. Ређајте све док не утрошите сав материјал, па завршите слојем пасуља. Сбе прелијте са водом у којој се кувао пасуљ. Пеците око сат времена, у рерни загрејаној на 180 степени. Потом скините фолију и пеците још пола сата, у рерни загрејаној на 200 степени.

Фото: Профимедиа, Танјуг/АП

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: