Чупава ката припада групи ситних колача који су били редовни на послужењима широм бивше Југославије.
Потребно је:
- 3 јаја (3 жуманцета + 3 беланцета)
- 3 кашике млека
- 3 кашике шећера
- 200 г шећера у праху
- 300 г брашна
- прашак за пециво
- 150 г маргарина
- 150 г ораха
- 4 кашике џема или мармеладе
Припрема
Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди пенасто умутите жуманца са шећером, па додајте брашно, прашак за пециво, маргарин и млеко и добро умутите. Направите 3 лопте па једну ставите у замрзивач. Затим је развуците и премажите џемом. Умутите 3 беланца са орасима и шећером у праху.Развуците и другу лопту па је премажите филом. Трећу лопту нерендајте по колачу. Пеците колач око пола сата, у рерни загрејаној на 200 степени.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Domaći Recepti
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Domaći Recepti
(Трпеза)