Čupava kata pripada grupi sitnih kolača koji su bili redovni na posluženjima širom bivše Jugoslavije. 

Potrebno je: 

  • 3 jaja (3 žumanceta + 3 belanceta)
  • 3 kašike mleka
  • 3 kašike šećera
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g brašna
  • prašak za pecivo
  • 150 g margarina
  • 150 g oraha
  • 4 kašike džema ili marmelade

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, margarin i mleko i dobro umutite. Napravite 3 lopte pa jednu stavite u zamrzivač. Zatim je razvucite i premažite džemom. Umutite 3 belanca sa orasima i šećerom u prahu.Razvucite i drugu loptu pa je premažite filom. Treću loptu nerendajte po kolaču. Pecite kolač oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Foto: Printskrin/Jutjub/Domaći Recepti

 

Foto: Printskrin/Jutjub/Domaći Recepti

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: