Čačanski sač sprema se od različitih vrsta mesa, a njegovom ukusu je teško odoleti.
Potrebni sastojci:
- 500 g teletine
- 500 g svinjetine
- 1 pile
- 150 g slanine
- 300 g pirinča
- 2 kisela krastavčića
- 1 šolja crvenog vina
- 7-8 čenova belog luka
- 1 glavica kiselog kupusa
- ulje
- biber
- lovorov list
- so
Priprema:
Piletinu, svinjetinu i teletinu začinite, isecite na komade i stavite u odgovarajuću tepsiju. Na malo masti prepržite pirinač i pomešajte ga sa mesom. Dno zemljanog lonca prekrijte slaninom isečenom na tanke komade. Postupno ređajte slojeve kupusa i mesa dok svi sastojci ne nestanu. Prelijte sve crvenim vinom. Pokrijte lonac i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu. Pecite dok se svi sastojci dobro ne skuvaju i omekšaju.
Foto: Printskrin/Jutjub/ Grnčarija Zlakusa - Vaso i Dana
(Trpeza)