Чачански сач спрема се од различитих врста меса, а његовом укусу је тешко одолети. 

Потребни састојци: 

  • 500 г телетине
  • 500 г свињетине
  • 1 пиле
  • 150 г сланине
  • 300 г пиринча
  • 2 кисела краставчића
  • 1 шоља црвеног вина
  • 7-8 ченова белог лука
  • 1 главица киселог купуса
  • уље
  • бибер
  • ловоров лист
  • со

Припрема:

Пилетину, свињетину и телетину зачините, исеците на комаде и ставите у одговарајућу тепсију. На мало масти препржите пиринач и помешајте га са месом. Дно земљаног лонца прекријте сланином исеченом на танке комаде. Поступно ређајте слојеве купуса и меса док сви састојци не нестану. Прелијте све црвеним вином. Покријте лонац и ставите га у претходно загрејану рерну. Пеците док се сви састојци добро не скувају и омекшају.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Grnčarija Zlakusa - Vaso i Dana

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: