Сви се добро сећам доласка из школе или викенда када је ова посластица мирисала на мед, орахе и јабуке.
Врло једноставно се прави, а брзо очара.
Потребно је.
- 4 веће јабуке
- 50 г ораха или бадема, грубо сецканих
- 3 кашике меда
- 1 кашичица цимета
- 1 кашика сувог грожђа или брусница (по жељи)
- мало путера за прелив
- шлаг
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. Очистите јабуке од средине и семена, али пазите да остане дно непробушено. У једној посуди помешајте орахе, мед, цимет и суво грожђе.Припремљеном смесом напуните јабуке. По врху нанесите мало путера. Поређајте јабуке у плех обложен пек папиром. Пеците 25 минута до пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени.
Прочитајте још
Фото: Профимедиа
(Трпеза)