Данас је Крстовдан, празник који празнују бројни православни верници и славе као крсну славу. 

По правилу, на данашњи дан се строго пости на води. Међутим, они који славе славу спремају богатију трпезу. Данашња препорука је пуњена паприка сојом. Ово јело је богато влакнима и протеинима, а стомачних проблема нећете имати. 

Потребно је: 

  • 2кг паприка
  • 350гр сојиних љуспица 
  • 5-7 чена белог лука
  • 2 шаргарепе
  • једна веза першуна 
  • 1 литар парадајза за кување
  • 1 главица црног лука
  • со и бибер
  • уље 
  • чаша воде
  • 100 грама пиринча

Припрема: 

Паприке средње величине очистити од семенки и петељки, опрати. Потом оставити да се оцеде. Сојине љуспице ставити у једну већу чинију, прелити кључалом водом да набубре, послити. Када се охладе додати, ситно сецкани бели и црни лук, шаргарепу, першу. Послити и побиберити. Пунити паприке тако спремљеном смесом.Поређати их у науљену дубљу тепсију, додати чашу воде и парадајз за кување. Ставити у рерну на 250 степени да се пеку. Извадити после 45 минута и служити као прилог уз кувани кромпир или посну тестанину. Уз њих можете додати купус салату или цвеклу. Пријатно!

Фото: Профимедиа

 

 

БОНУС ВИДЕО: