Многи верници славе Крстовдан. На данашњој славској трпези многе жене ће спремити посне колаче, међу њима ће се наћи слатке и слане пите, а у наставку текста можете прочитати рецепт за домаћу штрудлу од јабука. 

Потребни састојци: 

  • 1 паковање квасца
  • 2 кашичице шећера
  • 300 мл топле воде
  • 500 г брашна
  • прстохват соли
  • 50 мл уља
  • 1 кашичица сирћета
  • 6-8 јабука
  • 50 г шећера
  • цимет по укусу
  • 2 кашичице млевених ораха 
  • прстохват лимунове корице

Начин припреме:

Рерну загрејте на 180 степени. Размутите квасац са шећером у топлој води па оставите 10 ак минута да се активира. Брашно помешајте са соли, уљем и сирћетом па додајте надошли квасац. Замесите глатко тесто па га оставите сат времена да нарасте. Затим ољуштите јабуке па их нарендајте. Додајте им шећер, орахе, лимунову корицу и цимет па кувајте све док не омекшају. Поделите тесто на 2 дела па развијте две танке корице. Нафилујте сваку, па уролајте у штрудле. Пребаците на плех обложен пек папиром. Пеците око пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: