Svi se dobro sećam dolaska iz škole ili vikenda kada je ova poslastica mirisala na med, orahe i jabuke. 

Vrlo jednostavno se pravi, a brzo očara.

Potrebno je. 

  • 4 veće jabuke
  • 50 g oraha ili badema, grubo seckanih
  • 3 kašike meda
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašika suvog grožđa ili brusnica (po želji)
  • malo putera za preliv
  • šlag

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite jabuke od sredine i semena, ali pazite da ostane dno neprobušeno. U jednoj posudi pomešajte orahe, med, cimet i suvo grožđe.Pripremljenom smesom napunite jabuke. Po vrhu nanesite malo putera. Poređajte jabuke u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

 

Foto: Profimedia

 

 

(Trpeza)