Ova salata prepuna vitamina se jako jednostavo pravi, a može biti i ručak i večera. 

Potrebo je: 

  • 150 g pilećih prsa
  • 100 g zelene boranije
  • 1 pomorandža (sok)
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika cvetnog meda
  • maslinovo ulje
  • majčina dušica
  • so
  • biber

Priprema:

Pileća prsa posolite, pobiberite i pospite s malo majčine dušice. Ispržite u tiganju. Kad se ohladi isecite na tanke kriške. Boraniju skuvajte u posoljenoj vodi. Pomešajte senf i med, dodajte sok od pomorandže, so, biber i maslinovo ulje i mikserom sjedinite u ujednačenu smesu. Pomešajte boraniju sa piletinom i prelijte dresingom. Promešajte i poslužite.

Preporučuje se da se skuvana boranija odmah ohladi u ledenoj vodi kako bi boja ostala sveža.

Foto: Profimedia

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: