Овај стари руски рецепт чува дух прошлих времена и доноси аутентичан укус зимнице, али са једним необичним додатком који све мења – ротквицом.

Баш тај тајни састојак даје купусу благу пикантност и освежавајућу ноту, чинећи га сочнијим, ароматичнијим и пуним живота.

Прича се да је тако чак и баба руског председника Владимира Путина спремала свој чувени кисели купус – једноставно, али с душом и посебном аромом коју памтиш заувек.

Фото: Профимедиа

 

 

Кисели купус на руски начин

Потребно је:

  • 1 кг купуса
  • 1 шаргарепа
  • 1 ротквица
  • 1 до 1,5 кашика соли
  • 1 кашика шећера
  • сенф по укусу
  • семенке кумина по укусу

Припрема:

Купус ситно исецкајте, а шаргарепу и ротквицу нарендајте крупно.

Све састојке помешајте у већој посуди, додајте со, шећер, сенф и семенке кумина, па добро изгњечите рукама да купус пусти сок.

Фото: Профимедиа

 

 

Смесу пребаците у стерилизовану теглу, сабијте и поклопите.

Оставите на собној температури 5–7 дана, а повремено промешајте дрвеном кашиком.

Када ферментација заврши, добићете кисели купус који мирише на дом, детињство и руску традицију — баш онакав какав би направила свака права бабушка.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: