Као и сви остали, и Биљана је помагла у кухињи, где је научила вештине које данас радо примењује у свом дому.
Недавно је певачица боравила у родном месту Грејач, смештено између Ниша и Алексинца, и посветила се прављењу зимнице, што је традиција у њеној породици.
На Инстаграму је поделила дирљиве тренутке из породичног дома, откривајући да овог пута припрема зимницу без своје мајке, која је, како каже, била "главна шефица" и прави мајстор за ајвар.
Прочитајте још
- Сестра и ја правимо зимницу. Мало сам тужна, ово је прва година да нема наше мајке. Богу хвала научила нас је, па настављамо традицију - емотивно је реклоа Биљана.
Након што је зимница приведена крају, Биљана је открила и свој омиљени брзи рецепт - поховане печене паприке од само три састојка.
За припрему су вам потребни: килограм црвених паприка рога, три јаја и брашно по потреби.
Паприке се прво добро оперу и испеку на смедеревцу или у рерни. Вруће се ставе у најлон кесу и оставе око сат времена да омекшају, затим се огуле, оперу, посоле и похују – прво у брашно, потом у јаја, па поново у брашно, и прже се на умереној температури.
Фото: Инстаграм принтскрин/jevtic_bilja_official
Предност овог јела је и у томе што се печене паприке могу замрзнути. Током јесени и зиме довољно их је одледити, поховати и пржити, што припрему ручка чини изузетно брзом – потребно је само петнаестак минута да уживате у топлом и ароматичном оброку.
Рецепт Биљане Јевтић показује да укусни ручак не мора бити компликован, а мирис печених паприка у дому враћа у детињство и буди најлепше успомене.
(Story)