Kao i svi ostali, i Biljana je pomagla u kuhinji, gde je naučila veštine koje danas rado primenjuje u svom domu.
Nedavno je pevačica boravila u rodnom mestu Grejač, smešteno između Niša i Aleksinca, i posvetila se pravljenju zimnice, što je tradicija u njenoj porodici.
Na Instagramu je podelila dirljive trenutke iz porodičnog doma, otkrivajući da ovog puta priprema zimnicu bez svoje majke, koja je, kako kaže, bila "glavna šefica" i pravi majstor za ajvar.
Pročitajte još
- Sestra i ja pravimo zimnicu. Malo sam tužna, ovo je prva godina da nema naše majke. Bogu hvala naučila nas je, pa nastavljamo tradiciju - emotivno je rekloa Biljana.
Nakon što je zimnica privedena kraju, Biljana je otkrila i svoj omiljeni brzi recept - pohovane pečene paprike od samo tri sastojka.
Za pripremu su vam potrebni: kilogram crvenih paprika roga, tri jaja i brašno po potrebi.
Paprike se prvo dobro operu i ispeku na smederevcu ili u rerni. Vruće se stave u najlon kesu i ostave oko sat vremena da omekšaju, zatim se ogule, operu, posole i pohuju – prvo u brašno, potom u jaja, pa ponovo u brašno, i prže se na umerenoj temperaturi.
Foto: Instagram printskrin/jevtic_bilja_official
Prednost ovog jela je i u tome što se pečene paprike mogu zamrznuti. Tokom jeseni i zime dovoljno ih je odlediti, pohovati i pržiti, što pripremu ručka čini izuzetno brzom – potrebno je samo petnaestak minuta da uživate u toplom i aromatičnom obroku.
Recept Biljane Jevtić pokazuje da ukusni ručak ne mora biti komplikovan, a miris pečenih paprika u domu vraća u detinjstvo i budi najlepše uspomene.
(Story)