Prave se na stari dobro poznati način, a jaja prezle ili stari hleb su, osim mesa, obavezni. Ipak, Turci to rade na drugačiji način, sa nekoliko tajnih začina. Kada ih probate, uvek ćete poželeti da ih iznova pravite.
Foto:Profimedia
Potrebno je
- 1 kg mlevenog junećeg mesa
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašika rendanog belog luka
- 1/2 šolje peršuna
- 1 crni luk
Priprema:
Isecakajte crni luk i stavite ga u vodu. U mleveno meso dodajte začine, beli luk, peršun i dobro promešajte. Procedite crni luk i dodajte ga u smesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim ih pecite na zagrejanom ulju.
Foto: Profimedia