Руске капе су праве миљенице на славама, готово да не постоји особа да их не воли. Међутим, како се променило време, рецепти постају савременији, односно направљене су брзинске варијанте неких колача. Тако у наставку текста можете прочитати рецепт за лажне руске капе.
Потребно је:
- 1 литар млека
- 130 г брашна
- 170 г шећера
- 60 г густина
- 2 кашике маслаца
- кашичица ванилин шећера
- 100 г печеног кикирикија
- табла чоколаде (црне или млечне)
- кокос по жељи
Припрема:
У једној шерпи скувајте млеко па додајте шећер, брашно, густин и ванилин шећер. Добро мешајте док не добијете смесу као пудинг. Затим скините са рингле и додајте 2 кашике маслаца, па све добро измешајте. Добијену смесу сипајте у стаклене чаше па ставите у фрижидер. Потом извадите по пола смесе из сваке чаше. Ваљајте сваку половину у насецкани печени кирики. Чоколаду отопите на пари па додајте на врх слаткиша који нисте уваљали у кикирики. На крају, лажне руске капе поспите кокосом.
фото: Принтскрин/Јутјуб/Natašine Slastice
Прочитајте још
(Трпеза)