Пилетина је здраво месо, није масно, а термички се брже и обрађује. Пилећа мусака оставиће вас без даха.
Потребни састојци:
- 500 г пилећег белог меса
- 1 кг кромпира
- 200 г наренданог качкаваља
- 100 мл павлаке за кување
- 1 кашичице суве мајчине душице
- 1 кашичица сувог рузмарина
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 кашичице соли
- 1/2 кашичице бибера
- 1 шољица уља
Припрема:
Кромпир ољуштите и исеците на колутове. Месо исеците на коцкице или самељите. У павлаку додајте мајчину душицу, рузмарин, бели лук у праху, со, бибер. На дно тепсије коју сте подмазали уљем слажите ред кромпира, ред меса док све не потрошите. Прелијте уљем. Одозго ставите пола количине качкаваља и све прелијте зачињеном павлаком. Покријте алуминијском фолијом и пеците у загрејаној рерни на 200 степени око један сат. Распоредите одозго преостали качкаваљ и вратите мусаку у рерну неколико минута да се истопи.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)