Пилетина је здраво месо, није масно, а термички се брже и обрађује. Пилећа мусака оставиће вас без даха. 

Потребни састојци: 

  • 500 г пилећег белог меса
  • 1 кг кромпира
  • 200 г наренданог качкаваља
  • 100 мл павлаке за кување
  • 1 кашичице суве мајчине душице
  • 1 кашичица сувог рузмарина
  • 1 кашичица белог лука у праху
  • 1 кашичице соли
  • 1/2 кашичице бибера
  • 1 шољица уља 

Припрема:

Кромпир ољуштите и исеците на колутове. Месо исеците на коцкице или самељите. У павлаку додајте мајчину душицу, рузмарин, бели лук у праху, со, бибер. На дно тепсије коју сте подмазали уљем слажите ред кромпира, ред меса док све не потрошите. Прелијте уљем. Одозго ставите пола количине качкаваља и све прелијте зачињеном павлаком. Покријте алуминијском фолијом и пеците у загрејаној рерни на 200 степени око један сат. Распоредите одозго преостали качкаваљ и вратите мусаку у рерну неколико минута да се истопи.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза)