Погачице су идеалне за доручак уз кисело млеко или јогурт. 

Потребни састојци: 

  • 250 г брашна
  • 10 г прашка за пециво
  • 1 кашичица соли
  • 200 мл јогурта
  • 50 мл уља
  • 150 г издробљеног сира
  • 1 јаје за премазивање
  • сусам или ким за посипање

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди помешајте брашно, прашак за пециво и со. Засебно помешајте јогурт и уље, па их додајте сувим састојцима и умесите глатко тесто. Затим додајте издробљени сир. Разваљајте тесто на дебљину од око 1,5 до 2 центиметра, па чашом вадите погачице. Поређајте их на плех обложен пек-папиром. Потом их премажите умућеним јајетом и поспите сусамом. Пеците погачице око 20 минута, у рерни загрејаној на 200 степени.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: