Погачице су идеалне за доручак уз кисело млеко или јогурт.
Потребни састојци:
- 250 г брашна
- 10 г прашка за пециво
- 1 кашичица соли
- 200 мл јогурта
- 50 мл уља
- 150 г издробљеног сира
- 1 јаје за премазивање
- сусам или ким за посипање
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди помешајте брашно, прашак за пециво и со. Засебно помешајте јогурт и уље, па их додајте сувим састојцима и умесите глатко тесто. Затим додајте издробљени сир. Разваљајте тесто на дебљину од око 1,5 до 2 центиметра, па чашом вадите погачице. Поређајте их на плех обложен пек-папиром. Потом их премажите умућеним јајетом и поспите сусамом. Пеците погачице око 20 минута, у рерни загрејаној на 200 степени.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)