Пилав се јако и брзо прави, а бићете сити до вечере. Ово јело је веома здраво и пуно витамина.
Потребно је:
- 4 батака са карабатацима
- 1 шоља (250 мл) пиринча
- 2 шаргарепе
- 1 црни лук
- 50 мл уља
- 4 шоље воде
- со, бибер, суви биљни зачин
Припрема:
Фото: Профимедиа
Лук и шаргарепу насецкајте на коцкице. На загрејаном уљу их продинстајте и додајте месо. Зачините по укусу сољу, бибером, сувим биљним зачином и динстајте 15 минута. Додајте пиринач и динстајте пет минута, па долијте воду. Кад проври, сипајте у тепсију и пеците у загрејаној рерни на 200 степени док месо не омекша.
(Трпеза)