Танке као папир, а домаћи џем се топи у устима. 

ПОотреби састојци: 

  • 2 јајета
  • 600 мл млека
  • 100 мл газиране воде
  • 200 г брашна
  • прстохват соли
  • 300 г џема по избору
  • 100 г млевених ораха
  • две кашике кокосовог шећера

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди умутите јаја, 300 мл млека, газирану воду, со и брашно. На мало уља у тигању испеците палачинке па их оставите са стране. Затим их нафилујте са џемом и орасима, уролајте и поређајте у плех обложен пек папиром. Сипајте остатак млека па их поспите са шећером и пустите да се натопе. Пеците палачинке 20 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Затим појачајте температуру на 200 степени, па допеците још 5-10 минута.

Фото: Јутјуб принтскрин/Моја Кухиња Тања

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: