Танке као папир, а домаћи џем се топи у устима.
ПОотреби састојци:
- 2 јајета
- 600 мл млека
- 100 мл газиране воде
- 200 г брашна
- прстохват соли
- 300 г џема по избору
- 100 г млевених ораха
- две кашике кокосовог шећера
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди умутите јаја, 300 мл млека, газирану воду, со и брашно. На мало уља у тигању испеците палачинке па их оставите са стране. Затим их нафилујте са џемом и орасима, уролајте и поређајте у плех обложен пек папиром. Сипајте остатак млека па их поспите са шећером и пустите да се натопе. Пеците палачинке 20 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Затим појачајте температуру на 200 степени, па допеците још 5-10 минута.
Фото: Јутјуб принтскрин/Моја Кухиња Тања
(Трпеза)