Ова преукусна супа од карфиола се веома брзо спрема, а укус је задивљујућ. 

Изблендани цветови карфиола и пилећи бујон са мало соли служе као основа за овај кремасти рецепт за супу, док се печени листови карфиола користе као декорација.

Састојци:

  • 2 ½ шоље пилећег бујона са мало соли 
  • 1 главица карфиола, исечена на цветове 
  • со и млевени бибер 
  • 8 малих листова карфиола (или 2 велика, крупно исецкана) 
  • ¼ кашичице екстра девичанског маслиновог уља

Припрема:

Загрејте рерну на 230°Ц. У средњој шерпи помешајте пилећи бујон и карфиол; зачините сољу и бибером. Доведите до кључања, а затим смањите температуру да лагано ври. Поклопите и кувајте док карфиол не омекша, око 20 минута. У неколико тура испасирајте карфиол док не постане гладак (по потреби разредите бујоном).

Фото: Профимедиа

 

У међувремену, на мали плех ставите листове карфиола помешане са уљем; зачините сољу и бибером. Пеците док не порумене и не омекшају, око 10 минута. Послужите као декорацију на супи.

Савети за куповину карфиола:

Изаберите карфиол који нема ни најмањи траг сумпорног, „прекуваног купуса“ мириса. Главице треба да буду тешке и збијене. Чувајте карфиол у фиоци за поврће, у пластичној кеси, до недељу дана.

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: