Ова преукусна супа од карфиола се веома брзо спрема, а укус је задивљујућ.
Изблендани цветови карфиола и пилећи бујон са мало соли служе као основа за овај кремасти рецепт за супу, док се печени листови карфиола користе као декорација.
Састојци:
- 2 ½ шоље пилећег бујона са мало соли
- 1 главица карфиола, исечена на цветове
- со и млевени бибер
- 8 малих листова карфиола (или 2 велика, крупно исецкана)
- ¼ кашичице екстра девичанског маслиновог уља
Припрема:
Загрејте рерну на 230°Ц. У средњој шерпи помешајте пилећи бујон и карфиол; зачините сољу и бибером. Доведите до кључања, а затим смањите температуру да лагано ври. Поклопите и кувајте док карфиол не омекша, око 20 минута. У неколико тура испасирајте карфиол док не постане гладак (по потреби разредите бујоном).
Прочитајте још
Фото: Профимедиа
У међувремену, на мали плех ставите листове карфиола помешане са уљем; зачините сољу и бибером. Пеците док не порумене и не омекшају, око 10 минута. Послужите као декорацију на супи.
Савети за куповину карфиола:
Изаберите карфиол који нема ни најмањи траг сумпорног, „прекуваног купуса“ мириса. Главице треба да буду тешке и збијене. Чувајте карфиол у фиоци за поврће, у пластичној кеси, до недељу дана.
(Трпеза)
БОНУС ВИДЕО: