- Било да говоримо о Индији или некој другој земљи, позивамо све земље да избегавају нове велике куповине руских система наоружања, упозорио је портпарол.

Прајс истиче да је америчка администразија у контакту са индијским властима због могућег увођења санкција у вези са испорукама руских ПВО система С-400 тој земљи.

- Што се тиче куповине тог руског оружја, као што сам и раније говорио, још увек нисмо донели неку одлуку. Настављамо дискусију са индијском владом, узимајући у обзир ризик од могућих санкција - говори портпарол Стејт департмента.

Сједињене Америчке Државе те идеје засад сматрају као "празним претњама".

-То сада спада у категорију празних претњи, стога не намеравам да разматрам хипотетичке претпоставке. Али, опет, уколико видимо да се тако нешто материјализује, реаговаћемо одлучно - истакао је Прајс.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков недавно је изјавио да Русија размшља о своојој безбедности у тренутно ситуацији, али да по питању потенцијалног размештања војне инфраструктуре те земље на Куби и у Венецуели, треба подсетити како се ради о сувереним земљама.

Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков говорио је да ће његова земља, уколико дође до неуспеха на преговорима са Западом о безбедоносним границама, предузети мере као што је размештање војних средстава на Кубу и у Венецуели. Американци истичу да ће на овај потез Русије дати одлучан одговор.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".