У критикама очекивано предњаче Британци, па је "ББЦ" опет покренуо већ познату причу о наводним копијама ПЦР теста Новака Ђоковића, који се наводно не поклапају.

Иако је др Зоран Гојковић, члан Кризног штаба за борбу против корона вируса у Србији, до детаља одговорио на питања новинара ЦНН-а пре неколико недеља, када је тема била актуелна и разјаснио све дилеме и побио оптужбе да је постојао било какав проблем око Новаковог ПЦР теста, те да је 100 одсто валидан, две недеље касније, ББЦ се поново бави овом темом.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Први је ово покренуо немачки "Шпигл", чији ИТ форензичари нису најбоље протумачили кодове, који се мењају сваки пут када се скине ПДФ документ. ББЦ се наслонио на сличну причу, а у томе су имали помоћ и српских новинара.

Наиме, како сами у тексту наводе, 21 тест добили су од колега из ББЦ Србија, који су дали допринос за "копање" по кодовима Института за јавно здравље Батут" како би упоредили Новаков тест и резултате.

ББЦ је такође у тексту контактирао Батут путем више различитих канала, али нису добили одговор. Подсетимо и да је управо чланак ББЦ-ја био "доказ" за депортовање Новака Ђоковића у Аустралији на срамном суђењу.

Наравно, причу је једва дочекао да подели Бен Ротенберг, тениски новинар који увек спремно дочека нешто лоше да напише о првом рекету света.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".