Посни бурек је неодољиво сластан, једнако окупља породицу за трпезом као мрсни! Просто мами својим мирисом!

Потребни састојци: 

  • 500 г кора за питу
  • 350 г посног сира
  • 250 мл киселе воде
  • 125 мл уља
  • пола кашичице соли

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди помешајте воду, уље и со. У плех обложен пек-папиром ставите 2 коре, укрстите их и пустите да крајеви вире преко плеха. Попрскајте мешавином уља и воде, с тим да промешате течност после сваког прскања коре јер се уље одваја од воде. Згужвајте 3 коре па ставите једну преко друге. Попрскајте мешавином па ставите посни сир. Понављајте поступак док не утрошите материјал. Кад остану последње 3 коре, прву од њих нагужвајте, попрскајте, ставите другу кору и њу попрскати ставите преостали посни сир па поклопите последњом кором. Пребаците преко коре крајеве који вире па их попрскајте. Пеците око пола сата у рерни загрејаној на 200 степени док бурек не добије златну боју. Бурек сеците и служите врућ.

Фото: П. Митић

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: