Пилећи батаци у рерни уз мало зачина добиће невероватан шмек!

Потребни састојци: 

  • 600 г пилећих батака
  • 3 црвене паприке
  • 1 главица лука
  • 2 чена белог лука
  • 1 кашика млевене зачинске паприке
  • 200 мл павлаке
  • со, бибер, уље

Начин припреме:


Посолите и пропржите пилетину на уљу док не добије златну боју. Додајте лук и бели лук исечене на ситно, пропржите док не постану стакласти. Додајте паприку исечену на траке, посолите и поспите алевом паприком. Долијте мало воде и крчкајте док месо не омекша. На крају умешајте павлаку, промешајте и оставите да се сједини са сосом.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: