У току ноћи ка уторку, у уторак и среду, јужније од Саве и Дунава, очекује се формирање снежног покривача од 5 до 15 цм, а у брдско-планинским пределима нових 15 до 25 цм, локално и више, и то нарочито у уторак на југозападу, југу и југоистоку Србије.

На северу се очекују мешовите падавине: киша, суснежица и снег.
У Београду у току ноћи ка уторку и у уторак облачно и хладније, повремено са снегом уз формирање мањег снежног покривача, у нижим деловима града од 2 до 5цм, а у вишим од 5 до 10 цм.

То наоблачење је у вечерњим сатима већ стигло и захватило је Бачку и западни Срем. најављено је да ће да се премешта се на исток-југоисток и у току ноћи захватиће целу земљу. У брдско-планинским пределима падаће снег. Падавине ће у вечерњим сатима бити слабог и умереног интензитета.

У току ноћи са падом температуре киша ће прећи у снег и у нижим пределима, падавине ће бити умереног и јаког интензитета, па ће доћи до формирања/повећања снежног покривача.

Погоршање је најавио и метеролог Марко Чубрило. Он је најавио да у другом делу следеће недеље се рачуна на јачање антициклона над нашим делом Европе, док ће серија изузетно снажних циклона уз рекордно јаке западне ветрове захватити Велику Британију и Скандинавију.

-У низијама се по последњој процени ЕЦМWФ-а очекује од 0 до 6 центиметара снега, док би предели преко 700 метара надморске висине добили од 5 центиметара до 13 центиметара снега, а планине југозападне Србије, северне Црне Горе и делова средишње и источне БиХ преко 900 метара надморске висине и до око 18 центиметара понегде. Испод 800 метара надморске висине снег ће се већ сутра отопити - истиче Чубрило.

(Новости)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".