Оријенталне девојке привлаче пажњу и дивљење. Захваљујући многим бјути ритуалима њихова кожа је глатка и баршунаста, а коса густа и сјајна.

Ове ритуале оријенталних девојака вреди испробати како бисте очувале природну лепоту.

Чистите лице ружином водом


Вековима девојке са тог поднебља у својим ритуалима лепоте користе ружину воду која има својства чишћења, тонирања и лечења. Прилично је свестрана: погодна је за све типове коже и може се користити као мицеларна вода, тоник или освежавајући спреј у посебно врућим данима. Ако свакодневно користите ружину воду, с временом ће ваша кожа престати да се затеже, упала ће престати.

Ружина вода се такође може користити за негу косе: прскајте је по целој дужини, чекајући природно сушење, или на корен косе, након чега следи масажа власи. Ово ће обезбедити интензивну хидратацију и лако чешљање косе, као и повећани проток крви у фоликуле длаке и, сходно томе, убрзани раст.

Фото: Depositphotos

 

 

Организујте детоксикацију тела


Незаобилазна компонента ритуала лепоте у традиционалном хамаму је марокански сапун који се припрема на бази природних уља: за основу се узима маслиново уље, а затим се додаје остатак по избору - арган, еукалиптус, лаванда, јојоба или иланг-иланг. Састав може садржати и друге састојке познате арапским земљама, попут семена арапске пискавице или лишћа жалфије. Масажним покретима се наноси на кожу, оставља 5-10 минута и испере топлом водом. Делује као пилинг: нежно отклања мртве ћелије, ублажава упале и нормализује рад лојних жлезда, хидрира и негује кожу, уједначава њену структуру, пружајући ароматерапијски ефекат као бонус.

Направите маске од глине


Оријенталне девојке воле маске на бази мароканске лековите глине за приметну трансформацију коже у неколико минута. Ефикасност производа доказала је истраживачка компанија International Research Services Inc. (IRSI). Упркос способности да ефикасно извлачи токсине из коже, гасул глина уопште не исушује кожу. Напротив, смањује сувоћу, нежно чисти и сужава поре, побољшава еластичност и боју коже и заглађује фине боре.

Фото: Depositphotos

 

Kористите уља


Природна уља су један од најомиљенијих производа за лепоту међу оријенталним женама. Приоритет су арган, семе црног сусама, слатки бадеми, либански лешници, црна кафа, семе ловорике и мушмуле. Ова уља су прави мултитаскери: могу се користити за негу, хидрирање и подстицање раста косе, као и за опуштајућу масажу тела. Дајте предност нерафинисаним уљима првог хладног пресовања - добијају се пресовањем сировог производа без термичке и хемијске обраде, што вам омогућава да сачувате корисна својства.

Фото: Depositphotos

 

Не заборавите на парфеме


Арапска парфимерија, заснована на есенцијалним уљима, плени израженим сензуалним аромама. У њима се јасно осећају ноте руже, белог мошуса, јасмина, шафрана, амбера, оуда, зрна тонке, смирне и ветивера. Најзанимљивија су чиста есенцијална уља која се могу користити не само као парфеми, већ и као додаци аромама у масажним уљима за негу лица, тела и косе.

(Стил)