Детективи наводе да су на гробљу Футскреј Џенерал семетери у Мелбурну остављени бројни предмети који се могу повезати с таквим ритуалима, попут распећа, свећа и писма Сатани, пише ЦНН.

Први такав инцидент догодио се у ноћи с четвртка на петак, објавила је полиција, када су из маузолеја украдени људски остаци. Други се догодио на истом гробљу у ноћи понеђељка на уторак.

Локални медији наводе да су из гробница украдене две главе.

 

 

"Сматрамо да су непознати починитељи прво провалили у маузолеј, а затим украли људске остатке. Службеници истражују јесу ли ови инциденти повезани. Примарни циљ починитеља кривичног дела били су људски остаци, то је оно на шта се сада фокусирамо", стоји у саопшењу полиције.

"Ово се догађа јако ретко, нисмо сигурни која мотивација стоји иза оваквог дела", рекао је инспектор Бен Јарман за "7 News".

Медији такође наводе да је догодио и трећи инцидент за који се утврђује да ли је повезан са овим, али да су преступноци само отворили маузолеј који је већ био празан.

Полиција верује да су гробнице биране насумично, тако да "жртве" нису међусобно повезане.

 

 

Шокиране породице преминулих су навеле да није било никаквих вредних предмета уз тела, тако да полиција искључује пљачку као мотив.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".