Криминалном клану Вељка Беливука, званог Веља Невоља, и Марка Миљковића, званог Месар, Тужилаштво за организовани криминал ставило је на терет још једно убиство - ликвидацију Горана Михајловића (22), који је нестао 1. априла 2019.

Група Вељка Беливука држала је заточеног Горана Михајловића, после чега су га отровали у викедници у Ритопеку, а његово тело потом превезли камионом у викендицу у Сурдуку у Старој Пазови где су га спалили.

Ово се између осталог наводи у налогу за проширење истраге против озлоглашеног клана, који је поднело Тужилаштво за организовани криминал почетком недеље. Тужилаштво је у овом налогу, између осталог до детаља описало како је изгледао злочин и како су се вође овог клана решили тела Горана Михајловића. Према информацијама, убиство је испланирано у марту 2019. године, а како се сумња у припреми су учестовали Веља Невоља и Никола Спасојевић, пише Блиц.

Фото: Н. Скендерија/АТА Имагес/МУП

 

 

Како наводи тужилаштво у налогу за спровођење истраге, Беливук је наводно Спасојевићу дао новац и рекао му да купи радне комбинезоне, чизме, капе, најлон, кабл, ланац, рукавице, чекиће, мацоле и коришћене аутомобилсе гуме и не мање од 40 џакова ћумура.

Судећи по наводима тужилаштва, ово убиство извршено је по другачијем принципу од осталих. Припадници овог клана, како се сумња користили су камион за превоз ствари које је Спасојевић набавио све до куће која се први пут од почетка истраге која је покренута пре тачно годину дана поменута. Наиме, како тужилаштво наводи, у питању је кућа у месту Сурдук у Старој Пазови која се налази на плацу у оквиру којег је и шума. Ова кућа, открива налог за спровођење истраге, послужила им је да се реше тела.

Претходно су, како се сумња, намамили Михајловића да се нађе са Миљковићем и Беливуком, па су га у тајној просторији гараже у викендици страве у Ритопеку везали, а сивом лепљивом траком му залепили горњи део лица до носа. Он је везан у кући у Ритопеку провео целу ноћ 1. на 2. април, а како се сумња њега су чували Никола Спасојевић и Владе Драганић.

- Они су од оштећеног захтевали да им преко својих познаника преда машину за прављење таблета - психоактвиних супстаници, опојну дрогу и ватрено оружје које је неовлашћено држао, због чега су га испитивали у току дана и ноћи 1. на 2. април 2019. године - наводи се у налогу тужилаштва.

Михајловић је, према наводима Тужилаштва за организовани криминал био под присмотром све до 2. априла када су у бункер у гаражи дошли Беливук и Миљковић. Спасојевићу су, како се сумња, рекли да довезе камион, купи песак и натовари га у товарни део камиона, како би тело Михајловића из куће у Ритопку превезли до плаца куће у Сурдуку.

Фото: Ж.Кнежевић

 

 

- Спасојевић је то и учинио и довезао је камион до куће у Ритопеку у којој су Беливук и Миљковић у међувремену од његовог доласка и повратка лишили живота Михајловића тако што су га за сада непознатом супстанцом отровали, тело умотали у најлон па су Спасојевић, Беливук, Миљковић и Драганић тело Михајловћа из тајне просторије пренели у товарни део камиона, прекрили песком и одвезли на плац куће у Сурдуку и тако што је Спасојевић возио камион а Беливук и Миљковић ишли возилом марке голд “Голф” испред њега - наводи Тужилаштво за које сумња да су по доласку на плац направили ломачу од старих аутмобилских гума, ћумура и дрвећа, коју су запалили, а беживотно тело Михајловића ставили на старе аутомобилске гуме, налили бензином и запалили.

Тужилаштво сумња и да је несагореле делове тела Михајловића, Веља Невоља мацолом уситнио, а потом их ставили у џак и одвезли до Пупиновог моста камионом, где су их бацили у Дунав.

Оптужени за 5 убистава у Ритопеку

Криминална група Беливука и Миљковића је до сада оптужена за брутална убиства Александра Глигоријевића Пукија, Горана Велицковића Гоксија, Лазара Вукићевића, Здравка Радојевића и Милана Љепоје.

Према наводима оптужнице, коју је Тужилаштво за организовани криминал подигло против клана, сва убиства су почињена у кући у Ритопеку, чији је власник осумњичени Драганић.

Како се сумња, жртве су на превару намамили или отимали, потом их брутално мучили, касапили и млели у индустријској машини за млевење меса, а потом остатке паковали у џакове, носили до Дунава и ту их просипали у воду.

Подсетимо, Михајловић (22) је нестао је 1. априла 2019. О њему се више од две године ништа није знало док у септембру прошле године Тужилаштво за организовани крминал, у сарадњи са припадницима МУП-а Србије и Безбедносно-информативне агенције, није прикупило доказе за основану сумњу да су га намамили и убили припадници криминалне групе Беливука и Миљковића.

Његов нестанак је породица пријавила седам дана касније, а полиција је пронашла аутомобил који је возио, којим је отишао да се нађе са другом, 12. априла у Новом Београду. У ауту је био и пиштољ, пасош и његова лична карта.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".