Њен рецепт за витку линију је да треба уносити што више воћа и поврћа, али, иако води рачуна о здравој исхрани, понекад “згреши“ уз калоричну храну

Певачица кува само када затреба и када су посебне прилике. Признаје да је поштеђена са те стране, а за кување у кући задужена је њена сестра. Ипак, када је у кухињи, спрема слана јела, а слаткише не воли.

- Најбоље спремам слана јела, иако кувам само када изразим жељу за тим и када имам за кога! Још од детињства највише волим кувано поврће: грашак, боранију, спанаћ, а и сада највише уживам у паприци и пилетини на много начина. Мајка нас је научила да спремамо француску мусаку, која се у нашем крају припрема са пиреом, а не са сецканим кромпирима - открила је певачица.

Фото: АТА имагес

 

Биљана преферира блажу храну и одскоро води рачуна о здравој исхрани и калоријама. Њен рецепт за витку линију је да треба уносити што више поврћа и воћа, а што мање масти и угљених хидрата, осим ако не желите да добијете на килажи.

- Лишавам се мајонеза, павлаке и уопште масне хране, мада ми се дешава и данас да се частим “забрањеним“ јелом. Међутим, зими смо сви статични, мање се крећемо, па се и угојимо! Сматрам да годишња доба утичу на свачију исхрану - тврди она.

Иако обожава српску кухињу, као и турску која јој је веома слична, певачица воли италијанске тестенине, као и француске кроасане. Али не крије да има и лоша искуства када је била на Тајланду.

Фото: Принтскрин инстаграм/ bilja_secivanovic

 

- Они имају специфичне комбинације зачина, па ми сметају њихови сосови. Мени је слатко - слатко, кисело - кисело, а слатко-киселе или слатко-љуте мешавине ми се не допадају. Марокански специјалитет, коме сам и име заборавила, никад више нећу пробати, јер иако је била моја омиљена пилетина, слатко-љути сос је покварио укус! - каже Биља.

Храну не спрема искључиво по рецепту, већ избацује састојке који се укућанима не допадају и додаје оно што воле. Признаје да је романтична и да воли да изненади својим умећем, не само мушкарца, него и породицу! За њу није битна количина хране, већ да је спремљена с љубављу.

Страном госту би препоручила да не заобиђе пите, које су карактеристичне за наше подручје, али и кисели купус, јер је то најпознатији специјалитет из њеног родног Мрчајевца. Иако сматра да свака жена треба да буде сналажљива и у кревету, и у кухињи, и на улици, ипак мисли да за љубав није пресудно то што је жена врсна домаћица!

- Мушкарцима је драго кад жена зна да кува, али многи не желе да она мирише на запршку сваки дан, па ће пре појести нешто на брзину. Не би вероватно пристао да тако живи годинама, али мислим да је потребно наћи времена и за ресторане и за домаћу кухињу! - сматра певачица.

Биљана Сечивановић и њен изабраник воле да уз вечеру уживају у укусу вина, а након доброг јела, добро дође и десерт! 

- Месо, пиринач и обавезно салата био би мој избор за романтичан ручак. Међутим, мислим да још нема потребе да мом мушкарцу угађам на тај начин. За десерт би могао на столу да се нађе колач са орахом, као афродизијак!

Слано јело Телетина у експрес лонцу

Састојци: главица црног лука, две шаргарепе, 0,5 кг напола исечених кромпира, 2дл белог вина, исто толико воде, зачин Ц, бибер, телеће месо (крупнији комади, може и са костима).

Припрема: поврће исецкати и пропржити на уљу. Прелити водом телетину, додати поврће, вино, и динстати на пари. Пола сата је довољно да се кува, а када је готово - телетина буде као да је испод сача.

Слатко јело Баклава

Састојци: 4 јаја, по 12 кашика шећера, брашна, гриза, млека, уља, млевених ораха, 1 прашак за пециво, 250г сувог грожђа и 250г сецканих ораха. За прелив - пола литре воде и 500 г шећера.

Припрема: Умутити посебно беланца, посебно жуманца, сјединити, па додати све састојке, и тек на крају орахе и грожђе. Пећи у рерни око један сат, на благој ватри да би било добро печено. Када је готово, исећи на коцкице и прелити ушпинованим шећером.

(Гранд онлајн)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".